Επιλογή Σελίδας

ΠΕΡΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ

Αρχιτεκτονική και αισθητική λέξεις κακοποιημένες βάναυσα αλλά ταυτόχρονα εμπεριέχουν διαφορετικά μηνύματα για τον καθένα.
Αποστολή τού Αρχιτέκτονα είναι η καταγραφή όλων των επιμέρους απόψεων, να γίνουν κτήμα του όλα τα διεθνή και εγχώρια κινήματα με τρόπο όσο γίνεται πιο βιωματικό αλλά ταυτόχρονα πάνω από όλα να μπορεί να σηκώσει στα προστατευτικά και ασφαλή φτερά του τις πιο ανύποπτες επιθυμίες τα όνειρα του κάθε ένα από εμάς και να τα μετατρέψει σε έργα διαχρονικά, προσφορά στο άτομο πού τα πραγματοποιεί και τα χρηματοδοτεί αλλά και ταυτόχρονα στο κοινωνικό σύνολο, στην βελτίωση και αναβάθμιση της αρχιτεκτονικής του αστικού ιστού των πόλεων μας αλλά και των λεπταίσθητων φωτεινών τοπίων της Ελλάδος μας.

Αρχιτεκτονική σημαίνει αέρας ελευθερίας, πολλαπλοί ανοικτοί ορίζοντες, ελεγχόμενες δόσεις δημιουργικής έμπνευσης, χρώμα ενάντια στο γκρίζο πέπλο των πόλεων, φως όπως αρμόζει στην Ελλάδα, καθαρές γραμμές, λειτουργικότητα, ογκοπλαστική μελέτη και πάνω από όλα άποψη και λόγος για ό,τι δημιουργεί.

Όλα αυτά έχοντας πάντα υπόψιν ότι τα κτίρια σχεδιάζονται και κατοικούνται από ανθρώπους στην κλίμακά τους αλλά πάντα η τελική δημιουργία να σε πηγαίνει κάθε φόρα και λίγο παραπέρα να σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, να βλέπεις τα πράγματα μέσα από το φως και όχι να αισθάνεσαι εγκλωβισμένος μέσα σε ένα ψυχρό κύβο.

Αρχιτέκτονας σημαίνει πειραματισμός αλλά ταυτόχρονα τάξη στο χάος και την αναρχία.

Αρχιτέκτονας σημαίνει να μη μένει ποτέ δημιουργικά στάσιμος, να έχει όραμα για την δουλειά του, να μελετά, να ενημερώνεται συνεχώς, να σέβεται και να αγαπά τούς ανθρώπους, την φύση, την παράδοση του τόπου του αλλά ταυτόχρονα να δημιουργεί και να δίνει το στίγμα της γενιάς του. Καλείται να ανοίγει δρόμους που αφήνουν τους δικούς του «Παρθενώνες» στον κόσμο και στις επόμενες γενιές.

Αρχιτεκτονική είναι η αίσθηση μέτρου και γόνιμης δημιουργικότητας.

Τελικά Αρχιτέκτονας γίνεται κάποιος που ξέρει να πατάει γερά με τα δυο του πόδια στην γη και ταυτόχρονα το βλέμμα του είναι στραμμένο στον ουρανό.